• Project 1550
  • Project 1550
  • Project 1550
  • Project 1550
  • Project 1550

Project 1550

95sqm

Bushey

2018

The original house had a small kitchen and a terrible connection to the much enjoyed garden. The brief was to open up the house to allow light to flood in to every space possible (encouraging light in from the south too), and to allow views out from every corner. The single storey rear extension achieves these aspirations, with large areas of floor to ceiling glazing in the walls and large roof lights. The triple panel sliding door slides into a pocket in the wall, creating a generous integration between the patio and interior. Some of the existing rear wall of the house was retained, to give some separation between spaces, but also to ease the structural impact.

The side extension was conceived to occupy under-utilised garden space, but also to give a sense of security and privacy to the garden. The side extension provides an additional ground floor multi-purpose room, as well as a generous ensuite and wardrobe area to the master bedroom.

This project is the Directors own home and is currently on site.